Zoölogische Tuin van Berlijn

De dierentuin van Berlijn is de meest bezochte dierentuin van Europa, met bijna vier miljoen bezoekers per jaar. Opgericht in 1844 als de eerste dierentuin van Duitsland, is het ook een van de oudste dierentuinen ter wereld. Met ongeveer 1.200 diersoorten wordt de dierentuin van Berlijn beschouwd als een van de meest soortenrijke dierentuinen ter wereld. Van reusachtige olifanten tot fascinerende giftige spinnen, er is een unieke verscheidenheid aan diersoorten voor jong en oud te ontdekken in Zoo Berlin.

Naast de dierlijke bewoners kunnen de gasten van de dierentuin ook de aantrekkelijke avonturenwerelden verkennen. Het nieuwe neushoornhuis wordt een spannende nieuwe belevingswereld. De bijna-natuurlijke habitats zullen een nieuw thuis worden voor de bedreigde pantserneushoorn, samen met andere diersoorten. De 25 meter hoge toren, die in het midden van het neushoornverblijf komt te staan, zal een voorbeeld zijn voor de met uitsterven bedreigde dieren.

Het gebouw moet visueel worden gebaseerd op andere historische gebouwen van de dierentuin, zoals de Olifantenpagode, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Dankzij de speciale architectuur van de toren zullen de bezoekers van de dierentuin in de toekomst nog dichter bij de dieren staan. Zo kunnen in de toekomst gepantserde neushoorns, samen met puistzwijnen en tapirs, worden geobserveerd op een unieke natuurlijke plaats - de neushoorns kan men zelfs zien baden door een groot gepantserd raam.

Het indrukwekkende neushoornhuis zal worden gebouwd tussen de ingang van de Leeuwenpoort, de Nijlpaardenbaai en de kinderboerderij "Hans im Glück".

Het is de bedoeling dat de faciliteit in het najaar van 2022 klaar is. Na een korte acclimatisatieperiode voor de dieren in de nieuwe verblijven, zullen de gasten van de dierentuin de dieren in het voorjaar van 2023 in hun nieuwe belevingswereld kunnen bezoeken.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bauherr

Zoologischer Garten Berlin AG, Berlin

Baufirma:

Martin Bruch Haustechnik GmbH, Velten
                          
Architekt/Planer

Kieran Stanley, dan pearlman

Handelspartner

Reisser AG, Lutherstadt Wittenberg, Deutschland                            

 

Einbaujahr
2021

Produktgruppe(n)

Dichtungssysteme

Produkte

  • Curaflex Nova® Uno

Bauseitlig vorhandene Rohrdurchführungen gegen drückendes Wasser abdichten.

Einbau von Curaflex Nova® Uno Dichtungseinsätzen gegen drückendes Wasser.

Standort

[Translate to Dutch:] Zoologischer Garten, Berlin

Verbaute DOYMA Produkte

Show product