Welkom bij DOYMA, de toonaangevende fabrikant
van afdichtings- en brandbeveiligingssystemen

DOYMA is een toonaangevende fabrikant van afdichtings- en brandbeveiligingssystemen gevestigd in Oyten. Onze missie is het afdichten of afschermen van gebouwdoorvoeren met buizen en kabels tegen water, vuur en rookgas. Wij zijn actief in de drie hoofdcompetentiegebieden civiele techniek, gebouwentechniek en energievoorziening en voorzien de markt van:

 • Afdichtingssystemen voor leidingen en kabels     
 • Huisaansluitingen met één of meerdere leidingen voor toevoer- en afvoerleidingen     
 • Brandbeveiligingsproducten voor preventieve bouwkundige brandbeveiliging     
 • Speciale ontwerpen en op maat gemaakte afdichtingssystemen

Beeldbrochurechure (EN)     Bedrijfsvideo     Onze geschiedenis     Ondernemingsbeleid    Internationaal     Aankomst

Consequente klantgerichtheid, hoge betrouwbaarheid, uitstekende productkwaliteit en servicegerichtheid evenals gedegen technisch advies met hart en hoofd hebben DOYMA tot het toonbeeld van een premiummerk gemaakt. DOYMA staat voor veilige uitvoeringstechniek en betrouwbare bouwkundige brandbeveiliging en wordt daarom door planners, ambachtslieden en vakhandelaren zeer gewaardeerd. Als traditionele, middelgrote onderneming beschikken wij over de kennis, de competentie en de flexibiliteit om onze klanten een breed scala aan oplossingen op het hoogste technologische niveau te bieden.

60 jaar ervaring en de bereidheid om onze producten, processen en vaardigheden voortdurend te verbeteren, vormen de basis voor toekomstgerichte innovaties. Meer dan 240 medewerkers delen hun kennis en vaardigheden met passie voor uw klanten. Zeer gespecialiseerde deskundigenteams voor afdichtings- en brandbeveiligingssystemen hebben antwoorden op de moeilijkste vragen en vinden oplossingen waar anderen geen raad mee weten.

 

"In het begin hield ik me bezig met geluidsisolatie voor verwarmingssystemen", herinnert zich DOYMA-oprichter Hans-Ullrich Ihlenfeldt. "Dergelijke producten waren er nog niet op de Duitse markt: Ik importeerde dit product rechtstreeks uit Denemarken. Met succes! Door nauwkeurige observatie van de bouwsector herkende ik een onopgelost probleem voor planners en vaklui: de afdichting van bouwkanalen door pijpleidingen! Dergelijke afdichtingen moeten gemakkelijk te installeren zijn en permanent afdichten tegen vocht. Daarom ontwikkelden wij een innovatief professioneel systeem bestaande uit vezelcementmantel en afdichtingsinzetstuk. Een duurzaam afdichtende en precies passende totaaloplossing. We toonden de nieuwe ontwikkeling in 1967 op de ISH in Frankfurt. En dat was een voltreffer! "

Uit de consequent doorgezette basisgedachte van een veilige bouwuitvoering groeide de DOYMA GmbH & Co, die zijn ondernemerssuccesverhaal voortdurend voortzet.

Hans-Ullrich Ihlenfeldt
DOYMA bedrijfsoprichter en beherend vennoot

*overleden op 12 december 2019

 

 

 

Onze geschiedenis

Onze onderneming staat voortdurend voor de uitdagingen van de markt. Wij willen ons voortdurend verbeteren ten voordele van onze klanten en onze eigen belangen veiligstellen in alle fasen van onze dienstverlening. Tevreden klanten, gezonde en gemotiveerde medewerkers, de prestaties van onze onderneming en een duurzame groei op lange termijn zijn de doelstellingen.     

 • Tevreden klanten    
 • Hoge kwaliteitsnorm     
 • Marktgerichtheid en flexibiliteit     
 • Verantwoordelijkheid voor kwaliteit     
 • Continue verantwoordelijkheid voor verbetering     
 • Personeelsgerichtheid     
 • Relaties met leveranciers     
 • Bescherming van het milieu

 

In Europa, maar ook wereldwijd, worden industriële, commerciële en privé gebouwen veilig gebouwd met DOYMA producten: Het zwaartepunt van de verkoop ligt op de Europese markt met eigen verkoopkantoren in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland. Wij zorgen elke dag voor een betrouwbare, omvangrijke en snelle bevoorrading van de markt. Bovendien nemen wij onze verantwoordelijkheid serieus om een betrouwbare partner van de handel te zijn. Daarom voelen wij ons geëngageerd in het drietraps-distributiekanaal. DOYMA werkt momenteel met 17 verkooppartners en filialen in de volgende 15 Europese landen:

Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Roemenië, Slovenië, Bulgarije, Polen en Tsjechië

DOYMA contact persons

DOYMA GmbH & Co is gevestigd in Oyten bij Bremen. Oyten ligt in de buurt van het Bremer Kreuz en is te bereiken via de autosnelweg A1, afrit Oyten, of via de autosnelweg A 27, afrit Achim-Nord - wanneer u uit de richting Hannover komt. Als u de snelweg heeft verlaten, volgt u het bord naar Oyten. Ongeveer 400 m na de kruising met verkeerslichten of de Autobahn-afrit A 1 slaat u rechtsaf de Industriestraße in. Sla na ca. 600 m linksaf, aan het einde van de straat vindt u aan de rechterkant het kantoorgebouw van DOYMA, en vervolgens de productiefaciliteiten. De gebouwen en de parkeerplaatsen zijn dienovereenkomstig bewegwijzerd. Wij verheugen ons op u!
 

 

Go naar google maps